Bogstavsfølsom opslag i Excel - Nem Excel -vejledning

Indholdsfortegnelse

Som standard udfører VLOOKUP-funktionen et opslagsfølsomt opslag. Du kan dog bruge INDEX, MATCH og EXACT i Excel at udføre en case-sensitive opslag.

1. For eksempel returnerer den simple VLOOKUP -funktion nedenfor lønnen for Mia Clark. Vi ønsker imidlertid at slå lønnen til MIA Reed op (se celle G2).

2. Funktionen EXAKT i Excel returnerer TRUE, hvis to strenge er nøjagtig de samme. Nøjagtig funktionen nedenfor returnerer FALSK.

3. Funktionen EXAKT nedenfor returnerer SAND.

4. Udskift B8 med B3: B9.

Forklaring: Området (matrixkonstant), der er skabt af funktionen EXAKT, gemmes i Excel's hukommelse, ikke i et område. Arraykonstanten ser således ud:

{FALSK; FALSK; FALSK; FALSK; FALSK; SAND; FALSK}

5. Alt, hvad vi har brug for, er en funktion, der finder positionen SAND i dette array konstant. MATCH -funktion til undsætning! Afslut med at trykke på CTRL + SKIFT + ENTER.

Forklaring: TRUE (første argument) fundet på position 6 i array -konstanten (andet argument). I dette eksempel bruger vi funktionen MATCH til at returnere et eksakt match, så vi sætter det tredje argument til 0. Formellinjen angiver, at dette er en matrixformel ved at omslutte den i krøllede seler {}. Skriv ikke disse selv.

6. Brug INDEX-funktionen (to argumenter) til at returnere en bestemt værdi i et endimensionelt område. I dette eksempel lønnen på position 6 (andet argument) i intervallet D3: D9 (første argument).

7. Afslut med at trykke på CTRL + SKIFT + ENTER.

Bemærk: formlen slår korrekt op i lønnen for MIA Reed, ikke Mia Clark. Formellinjen angiver, at dette er en matrixformel ved at omslutte den i krøllede seler {}.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave