INDEX og MATCH i Excel - Nem Excel -tutorial

Indholdsfortegnelse

Match | Indeks | Indeks og match | 2-vejs opslag | Kuffertfølsom opslag | Venstre opslag | Opslag med to kolonner | Nærmeste match

Brug INDEX og MATCH i Excel og imponere din chef. I stedet for at bruge VLOOKUP skal du bruge INDEX og MATCH. For at udføre avancerede opslag skal du bruge INDEX og MATCH.

Match

MATCH -funktionen returnerer positionen for en værdi i et givet område. F.eks. Søger MATCH -funktionen nedenfor op på værdien 53 i området B3: B9.

Forklaring: 53 (første argument) fundet på position 5 i området B3: B9 (andet argument). I dette eksempel bruger vi MATCH -funktionen til at returnere et eksakt match, så vi sætter det tredje argument til 0.

Indeks

INDEX-funktionen nedenfor returnerer en specifik værdi i et endimensionalt område.

Forklaring: INDEX -funktionen returnerer den 5. værdi (andet argument) i området E3: E9 (første argument).

Indeks og match

Udskift værdien 5 i INDEX -funktionen (se tidligere eksempel) med MATCH -funktionen (se første eksempel) for at slå lønnen til ID 53 op.

Forklaring: MATCH -funktionen returnerer position 5. INDEX -funktionen har brug for position 5. Det er en perfekt kombination. Hvis du vil, kan du også bruge VLOOKUP -funktionen. Det er op til dig. Du skal dog bruge INDEX og MATCH at udføre avancerede opslag, som vi vil se næste gang.

2-vejs opslag

INDEX-funktionen kan også returnere en bestemt værdi i et todimensionalt område. Brug f.eks. INDEX og MATCH i Excel til at udføre et tovejsopslag.

Kuffertfølsom opslag

Som standard udfører VLOOKUP-funktionen et opslagsfølsomt opslag. Du kan dog bruge INDEX, MATCH og EXACT i Excel til at udføre et opslagsfølsomt opslag.

Bemærk: formlen slår korrekt op i lønnen for MIA Reed, ikke Mia Clark.

Venstre opslag

VLOOKUP -funktionen ser kun til højre. Ingen bekymringer, du kan bruge INDEX og MATCH i Excel til at udføre et venstre opslag.

Bemærk: når vi trækker denne formel ned, forbliver de absolutte referencer ($ E $ 4: $ E $ 7 og $ G $ 4: $ G $ 7) de samme, mens den relative reference (A2) ændres til A3, A4, A5 osv.

Opslag med to kolonner

Vil du slå en værdi op baseret på flere kriterier? Brug INDEX og MATCH i Excel til at udføre et opslag med to kolonner.

Bemærk: Matrixformlen ovenfor ser op på lønnen til James Clark, ikke James Smith, ikke James Anderson.

Nærmeste match

For at finde det nærmeste match til en målværdi i en datakolonne skal du bruge INDEX, MATCH, ABS og MIN i Excel.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave