Sådan bruges VLOOKUP -funktionen - nemme Excel -formler

Indholdsfortegnelse

Præcis match | Omtrentlig match | Vlookup ser rigtigt ud | Første kamp | Vlookup er ufølsom | Flere kriterier | #N/A fejl | Flere opslagstabeller | Indeks og match | Xlookup

Det VLOOKUP -funktion er en af ​​de mest populære funktioner i Excel. Denne side indeholder mange let tilgængelige VLOOKUP -eksempler.

Præcis match

Det meste af tiden leder du efter et eksakt match, når du bruger VLOOKUP -funktionen i Excel. Lad os se på argumenterne for VLOOKUP -funktionen.

1. Funktionen VLOOKUP nedenfor finder værdien 53 (første argument) i kolonnen længst til venstre i den røde tabel (andet argument) op.

2. Værdien 4 (tredje argument) fortæller VLOOKUP -funktionen til at returnere værdien i samme række fra den fjerde kolonne i den røde tabel.

Bemærk: Boolsk FALSK (fjerde argument) fortæller VLOOKUP -funktionen til at returnere et nøjagtigt match. Hvis VLOOKUP -funktionen ikke kan finde værdien 53 i den første kolonne, returnerer den en #N/A fejl.

3. Her er et andet eksempel. I stedet for at returnere lønnen returnerer VLOOKUP -funktionen nedenfor efternavnet (tredje argument er sat til 3) på ID 79.

Omtrentlig match

Lad os se på et eksempel på VLOOKUP -funktionen i omtrentlig matchningstilstand (fjerde argument sat til TRUE).

1. Funktionen VLOOKUP nedenfor finder værdien 85 (første argument) i kolonnen længst til venstre i den røde tabel (andet argument). Der er kun et problem. Der er ingen værdi 85 i den første kolonne.

2. Heldigvis fortæller den boolske TRUE (fjerde argument) VLOOKUP -funktionen at returnere et omtrentligt match. Hvis VLOOKUP -funktionen ikke kan finde værdien 85 i den første kolonne, returnerer den den største værdi mindre end 85. I dette eksempel vil dette være værdien 80.

3. Værdien 2 (tredje argument) fortæller VLOOKUP -funktionen til at returnere værdien i den samme række fra den anden kolonne i den røde tabel.

Bemærk: Sorter altid den kolonne længst til venstre i den røde tabel i stigende rækkefølge, hvis du bruger VLOOKUP -funktionen i omtrentlig matchningstilstand (fjerde argument sat til TRUE).

Vlookup ser rigtigt ud

VLOOKUP -funktionen finder altid en værdi op i kolonnen længst til venstre i en tabel og returnerer den tilsvarende værdi fra en kolonne til højre.

1. For eksempel søger VLOOKUP -funktionen herunder fornavnet og returnerer efternavnet.

2. Hvis du ændrer kolonneindeksnummeret (tredje argument) til 3, søger VLOOKUP -funktionen fornavnet og returnerer lønnen.

Bemærk: i dette eksempel kan VLOOKUP -funktionen ikke søge efter fornavnet og returnere ID'et. VLOOKUP -funktionen ser kun til højre. Ingen bekymringer, du kan bruge INDEX og MATCH i Excel til at udføre et venstre opslag.

Første kamp

Hvis kolonnen længst til venstre i tabellen indeholder dubletter, matcher VLOOKUP -funktionen den første forekomst. Tag for eksempel et kig på VLOOKUP -funktionen herunder.

Forklaring: VLOOKUP -funktionen returnerer Mia Clarks løn, ikke Mia Reed.

Vlookup er ufølsom for store og små bogstaver

VLOOKUP-funktionen i Excel udfører et opslagsfølsomt opslag. F.eks. Søger VLOOKUP -funktionen herunder MIA (celle G2) i kolonnen længst til venstre i tabellen.

Forklaring: VLOOKUP-funktionen er store og små bogstaver, så den ser MIA eller Mia eller mia eller miA osv. Som følge heraf returnerer VLOOKUP-funktionen Mia Clarks løn (første instans). Brug INDEX, MATCH og EXACT i Excel til at udføre et opslagsfølsomt opslag.

Flere kriterier

Vil du slå en værdi op baseret på flere kriterier? Brug INDEX og MATCH i Excel til at udføre et opslag med to kolonner.

Bemærk: Matrixformlen ovenfor ser op på lønnen til James Clark, ikke James Smith, ikke James Anderson.

#N/A fejl

Hvis VLOOKUP -funktionen ikke kan finde et match, returnerer det en #N/A fejl.

1. For eksempel kan VLOOKUP -funktionen nedenfor ikke finde værdien 28 i kolonnen længst til venstre.

2. Hvis du vil, kan du bruge IFNA -funktionen til at erstatte #N/A -fejlen med en venlig besked.

Bemærk: IFNA -funktionen blev introduceret i Excel 2013. Hvis du bruger Excel 2010 eller Excel 2007, skal du blot erstatte IFNA med IFERROR. Husk, at IFERROR -funktionen også fanger andre fejl. For eksempel #NAME? fejl, hvis du ved et uheld stavede ordet VLOOKUP.

Flere opslagstabeller

Når du bruger VLOOKUP -funktionen i Excel, kan du have flere opslagstabeller. Du kan bruge IF -funktionen til at kontrollere, om en betingelse er opfyldt, og returnere en opslagstabel, hvis den er SAND, og ​​en anden opslagstabel, hvis den er FALSK.

1. Opret to navngivne områder: Tabel1 og Tabel2.

2. Vælg celle E4, og indtast VLOOKUP -funktionen vist nedenfor.

Forklaring: bonussen afhænger af markedet (Storbritannien eller USA) og salgsbeløbet. Det andet argument i VLOOKUP -funktionen gør tricket. Hvis Storbritannien bruger VLOOKUP -funktionen tabel1, hvis USA, funktionen VLOOKUP bruger tabel2. Indstil det fjerde argument for VLOOKUP -funktionen til TRUE for at returnere et omtrentligt match.

3. Tryk på Enter.

4. Vælg celle E4, klik på nederste højre hjørne af celle E4 og træk den ned til celle E10.

Bemærk: for eksempel modtager Walker en bonus på $ 1.500. Fordi vi bruger navngivne områder, kan vi nemt kopiere denne VLOOKUP -funktion til de andre celler uden at bekymre dig om cellereferencer.

Indeks og match

I stedet for at bruge VLOOKUP skal du bruge INDEX og MATCH. For at udføre avancerede opslag skal du bruge INDEX og MATCH. Måske er dette et skridt for langt for dig på dette tidspunkt, men det viser dig en af ​​de mange andre kraftfulde formler, Excel har at tilbyde.

Xlookup

Hvis du har Excel 365, skal du bruge XLOOKUP i stedet for VLOOKUP. XLOOKUP -funktionen er lettere at bruge og har nogle yderligere fordele.

Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner

wave wave wave wave wave